Kinderen: haal ze van de bank

foto kinderen Voor veel kinderen heeft spelen op straat plaats gemaakt voor tv kijken, computer spelletjes spelen en urenlang surfen op internet. Het is echter nooit te laat om je kinderen van de bank af te krijgen. Hier vind je een aantal tips die je helpen om weer meer dagelijks te laten bewegen.

Geef het goede voorbeeld

Als je wil dat je kinderen meer actief gaan bewegen, zul je zelf het goede voorbeeld moeten geven. Neem de trap in plaats van de lift. Parkeer de auto wat verder af van je bestemming. Geef ook in gesprekken met je kinderen aan dat fysieke inspanning een goede manier is om je lichaam in vorm te houden. Zorg hierbij dat je niet te streng optreedt wanneer het niet gebeurt, deel ook niet gelijk straffen uit. De actieve lifestyle van de ouder werkt vaak al voldoende aanstekelijk voor kinderen. Geef het goede voorbeeld door zelf fysieke inspanning en dagelijkse beweging zelf hoog op de agenda te zetten.
Een leuke tip om te bewegen met je kind; bedenk 1x per week, bv in het weekend, een leuke activiteit met je kind zoals elastieken gedurende een half uur of een uurtje zwemmen, zaklopen etc. Vraag eens aan uw kind of die leuke ideeŽn heeft.
En zo zijn er genoeg leuke dingen om te bewegen. Na een dag in de schoolbanken is het lekker voor kinderen om te ontladen.

Wat en waarom is het belangrijk voor kinderen om te sporten?

1) Door elke week te sporten krijg je meer energie, word je sterker en leniger. Het is goed voor je uithoudingsvermogen, je coŲrdinatie en je zelfvertrouwen.
2) Tijdens het sporten moeten de kinderen zich op hun gemak voelen en veel plezier hebben.
3) Door mijn positieve coaching worden ze zelfverzekerder en gaan daardoor beter presteren, zowel in de sport als wel in het dagelijks leven.
4) Ook is het goed om in groepsverband te trainen, zodat ze zich aan elkaar kunnen optrekken.

Ook voor kinderen met overgewicht kunt u terecht bij Sport met Plezier. De trainingen worden hiervoor speciaal aangepast aan het niveau van de kinderen. De kinderen kunnen kiezen uit 2 verschillende trainingen:
1. Total Body Workout (Bootcamp)
2. Kick & Fun
Ik gebruik de oefeningen van de ene training ook in de andere trainingen, zodat elke training vernieuwend en afwisselend is.

OVERIGE INFORMATIE

voor meer informatie bel 06-39794373 of mail naar: sportmetplezier@gmail.com

Zijn we even niet bereikbaar, laat een boodschap achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.